Zorg voor Morgen

De zorg verandert: bezuinigingen, ontwikkelingen, onzekerheden. Er zijn kortom, zorgen rondom de zorg. Maar innovatieve en technologische ontwikkelingen zorgen voor nieuwe mogelijkheden voor zowel medici en patiënten. Hoe ziet de toekomst van de zorg eruit? In 'Zorg van Morgen' werpen we een positieve blik op die toekomst.

 

Denk Groter Debat

Fontys Hogescholen organiseert in 2014 voor de derde keer, in samenwerking met Omroep Brabant en de Limburgse regionale media L1, een serie van zes Denk Groter Debatten. ‘College tour-achtige’ ontmoetingen op de diverse Fontyslocaties tussen studenten en toppers uit het bedrijfsleven, de politiek, sport en entertainment. De bedoeling is om studenten op deze manier te inspireren en te motiveren om het beste uit henzelf en hun studie te halen.

De afgelopen jaren waren onder andere Andre Kuipers, Mart Smeets, Theo Maassen, Emile Roemer, Marlies Dekkers, generaal Mart de Kruif, minister Marja van Bijsterveldt, Minke Booij en Youp van ’t Hek te gast. De Denk Groter Debatten worden live uitgezonden op internet en daarna, in gemonteerde versie, op Omroep Brabant en L1.

De uitzendingen van de Denk Groter Debatten uit de seizoenen 2012 en 2013 zijn eventueel hier terug te zien.

Inmiddels zijn we druk bezig met de voorbereidingen van de nieuwe serie die wordt opgenomen vanaf februari 2014. Dit jaar willen we de Denk Groter Debatten nog meer koppelen aan de actualiteit en/of aan relevante maatschappelijke thema’s. Zo is minister-president Mark Rutte in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen in Tilburg in gesprek geweest met studenten van de Hogeschool Journalistiek. Guus Meeuwis en Peter Heerschop zijn dit jaar ook onze gasten geweest en dat hebben prachtige inspirerende debatten opgeleverd.